מנותחות ללא הפסקה
זה יכול להתחיל בטיפול או ניתוח אחד, כמו הזרקת בוטוקס או מתיחת פנים, שיגרום ללקוחה לרצות לשפר עוד משהו קטן במראה שלה, ואחרי זה – עוד משהו, ועוד… בסופו של דבר, בחלק מהמקרים – הניתוחים הפלסטיים יכולים להפוך להתמכרות אמיתית, והתופעה הזאת הופכת ליותר ויותר נפוצה בימנו.
הכתבה הבאה עוסקת באישה שהגיעה למצב שבו היא מחפשת מנתחים פלסטיים בפריפריה, כי המנתחים הפלסטיים הבכירים באיזור המרכז כבר מסרבים לעשות לה ניתוחים נוספים, לאחר שעברה בשנתיים האחרונות מיני הרמת פנים, פילינג כימי עמוק, ניתוח אף, שאיבת שומן מותני, החדרת שתלי סיליקון בחזה ומתיחת פנים וכיום – ברצונה לעבור הרמת פנים טוטאלית, שכוללת גם מצח וצוואר.
הרצון והצורך הפסיכולוגי להראות צעירים, שמכתיבה החברה המערבית המודרנית, הופכים את התופעה הזאת ליותר ויותר שכיחה וגורמת אף לנשים בשנות השבעים לחייהן לעשות ניתוחים פלסטיים.
ד"ר אריק זרצקי, מומחה לכירורגיה פלסטית ומנהל היחידה למיקאו-כירורגיה במרכז הרפואי איכילוב, למד כבר להבדיל בין לקוחות שבאמת רוצות שיפור, לאלה שפשוט כבר מכורות.
לדבריו, אלה שהתמכרו לניתוחים – לא רואות את המציאות האובייקטיבית ופיתחו אובססיה לגבי המראה שלהן, וזאת חובתו המקצועית של כל רופא הגון לסרב לבצע ניתוח, כשמבינים שמדובר בלקוחה מכורה.
ד"ר אריק זרצקי מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית, מנהל יחידת מיקרוכירורגיה בבית חולים איכילוב. בעל רשת מרפאות פרטיות לניתוחים וטיפולים אסתטיים.
לימודי רפואה והתמחות: ד"ר זרצקי בוגר בית הספר לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב (שנת 1997). את התמחותו בכירורגיה פלסטית השלים בשנת 2004 בבית החולים איכילוב.
לאחר סיום ההתמחות יצא לשנה נוספת,2005-6, של תת התמחות (Fellowship) במיקרוכירורגיה אצל המנתח הנודע Prof. Fu-Chan Wei בבית החוליםChang Gung Memorial hospital ב-Taiwan